Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 611

Familiewapen maken

Familiewapen maken
Cursuscode: 611

Je vraagt je wel eens af wat betekenen die familiewapens en hoe zijn ze in het verleden ontstaan? Tijdens deze workshop neemt de docent je mee op reis naar de wereld van de familiewapens en leer je over het ontstaan en de betekenis van de symbolen en afbeeldingen. Aan de hand van een Powerpoint presentatie en al schetsend op de flipover krijg je uitleg en inspiratie. Daarna ga je samen aan de slag met je eigen familienaam.

Je hoeft geen tekentalent te zijn voor deze workshop. Iedereen kan meedoen. Je maakt een ‘concept’ en zult verbaasd staan over het resultaat. En wie weet laat je het concept daarna zelfs verder uitwerken door een erkend heraldisch tekenaar en /of registreren via de Nederlandse Genealogische Vereniging.

Het is de bedoeling dat je zelf papier en potlood meebrengt. Maar de docent brengt ook materialen mee die je nodig hebt tijdens deze workshop. Deze kun je bij haar aanschaffen en afrekenen tijdens de les (ca. € 5,- materiaalkosten). Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers ga je het concept familiewapen schetsen. Uiteindelijk ga je aan het einde van een hele verrassende én creatieve avond naar huis met een idee voor je familiewapen.

 Familiewapen maken

 

Dinsdag 25 januari 2022
1 workshop van 1,5 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 12,00
Mw. (Ingrid) I.M. Holtrust

Het is de bedoeling dat je zelf papier en potlood meebrengt. Maar de docent brengt ook materialen mee die je nodig hebt tijdens deze workshop. Deze kun je bij haar aanschaffen en afrekenen tijdens de les (ca. € 5,- materiaalkosten).

20:00 - 21:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
(Ingrid) I.M. Holtrust
(Ingrid) I.M. Holtrust
Van logo naar familiewapen. Zoekende naar een logo voor een nieuw product, kwam Ingrid op de schets familiewapen, geschilderd op een delfts blauw bord, die bij haar thuis aan de muur hing. Toen vervolgens bleek dat deze schets in het archief van de Nederlandse Genealogische Vereniging in een wapenboek als concept wapenkaart stond vermeld, werd haar interesse helemaal gewekt. Ze liet het wapen officieel registreren en in plaats van een nieuw product, bracht het de workshop ‘We maken samen een familiewapen’. Een workshop van verleden naar heden, voor jong en oud, en wie weet leidt tot een heuse schets familiewapen. Ingrid is geboren in Stiphout, woont sinds 5 jaar in Hapert en werkt als project assistente bij een bedrijf in Eindhoven.