Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 445

Chocolade proeven: bean-to-bar

Chocolade proeven: bean-to-bar
Cursuscode: 445

Voor iedereen die van chocolade houdt. Tijdens deze workshop begeleiden wij de deelnemers in het “echt” proeven van chocolade, vertellen hoe cacao groeit, hoe chocolade wordt gemaakt en nog veel meer.

Cacao bevat meer dan 400 smaaktonen. In de door ons speciaal geselecteerde chocolades proef je het unieke en complexe karakter van de verschillende origine. Het herkennen van de verschillende smaaktonen staat dan ook centraal tijdens deze workshop. Het mooie aan proeven is, dat alles wat je proeft goed is, er bestaat niet zoiets als een ‘fout’ antwoord.
Deze workshop is een fantastische manier om meer te weten te komen over de kunst van chocolade proeven, wat Bean-to-bar chocolade is, hoe deze wordt gemaakt en over hoe en waar cacao groeit.
Daarnaast ontdek je waar verschillende Bean-to-bar chocolademakers voor staan en wat hen onderscheidt van andere chocolademakers. Natuurlijk is er tijdens de proeverij genoeg ruimte om jouw chocolade-vragen te stellen.

Door Bean-to-bar chocolade bewust te hebben geproefd, weet je waar je in de toekomst op kan letten bij het proeven van chocolade (maar ook bij bier, wijn, olijfolie etc).
Dit kan ertoe leiden dat je de volgende keer als je chocolade wilt kopen, je andere keuzes maakt of in elk geval bewustere keuzes maakt. Chocolade proeven zal hierna nooit meer hetzelfde zijn.

Chocoladerepen

 

Wat gaan we proeven, zien en gebruiken?

  • Zes Bean-to-bar chocolade repen (variatie van puur, melk en wit).
  • Cacaobonen
  • Cacaonibs
  • Het Chocolademeisjes proefformulier
  • “Chocolade proeverijtje bij jou thuis” een geheugensteuntje voor na de proeverij.
  • BONUS: Een mysterie Bean-to-bar reep

Alle materialen zullen door ons verzorgd worden en zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Woensdag 3 november 2021
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 30,00
Mw. De chocolademeisjes
19:30 - 21:30
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
De chocolademeisjes
De chocolademeisjes
Wij zijn Marianne en Rebecca, De Chocolademeisjes. Wij zijn verliefd op bean-to-bar chocolade. Duik samen met ons in de wondere wereld van bean-to-bar chocolade. Beiden zijn wij gecertificeerd level 1, IICCT chocolade proevers. En geven online en off-line chocolade proeverijen.