Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 254

Vilten op zijde - maak je eigen sjaal

Vilten op zijde - maak je eigen sjaal
Cursuscode: 254

Met vilt op zijde kun je een unieke sjaal maken naar eigen smaak.
Een zijden sjaal met merinowol is heerlijk om te dragen en heel fijn om te maken. 

Onder leiding van de docente vilt je je eigen sjaal met merinowol, chiffonzijde en zijden vezels. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het maken van de sjaal en de docent zal verschillende voorbeelden laten zien bij de start van de les. Daarna zal ze je leren hoe je de sjaal kunt maken te naar eigen smaak. Er zijn veel kleuren en mogelijkheden, iedere sjaal zal uniek en persoonlijk worden.

Het maken van de sjaal is een ontspannnen bezigheid met heel snel een mooi resultaat. De zijden sjaal is fijn om te dragen, voor jezelf of als mooi cadeau voor een ander.

In de cursus wordt gewerkt met chifonzijde, merinowol en zijden vezels. De sjaal wordt maximaal 30x175 cm. De docent zorgt dat alle materialen in de les aanwezig zijn.

Maandag 6 december 2021
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 38,00
Mw. (Docent) Esther Valk

Voor deze cursus heeft u twee handdoeken en een plastic zak nodig. Graag zelf meebrengen.

19:00 - 22:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
(Docent) Esther Valk
(Docent) Esther Valk
In 2011 was mijn verlangen naar het vormgeven en creëren zo groot dat ik me daar voltijds mee wilde bezighouden. Om nog extra vaardigheden te ontwikkelen volgde ik een opleiding tot vakman ‘leren tassen’ maken. In het verleden heb ik aan de Design Academy gestudeerd en hiermee ook een basis gelegd voor het vormgeven van interieurproducten. Het vilten is voor mij naast dit deel van vormgeven, dus gericht een product maken ook een hele interessante vorm om tot vrij werk te komen. Dit kan onderzoek zijn naar een vorm uit de natuur (denk daarbij aan zaden en pitten) of een beeld uit het nieuws (het project Shelter). In mijn werk gebruik ik graag natuurlijke materialen en verschillende technieken. Het lesgeven in vilten doe ik al vele jaren en vind ik heel fijn om te doen. Iedereen kan namelijk vilten en de resultaten zijn al snel heel mooi.