Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 252

Vilten met een mal - najaar

Vilten met een mal - najaar
Cursuscode: 252

Maak je eigen unieke tas, kussenhoes of ander werkstuk van vilt.

Met vilt kun je een werkstuk zonder naden maken door met een mal te werken. Onder leiding van de docente maak je je eigen unieke tas of kussenhoes op maat. In deze korte cursus leer je bedenken hoe je kunt vormen in 3D. Je leert meer over krimp, over dikte van vilt en over wolsoorten en je leert het maken van een mal. Daardoor krijgt je nog meer creatieve mogelijkheden. Na de uitleg van de docent kun je zelf bepalen wat je graag wilt maken. Je maakt een mal met noppenfolie en start vervolgens met het vilten. 

In de cursus wordt gewerkt met naaldvlies, merinowol en eventueel wol van Tiroler bergschaap en zijden vezels. De docent zorgt dat alle materialen in de les aanwezig zijn.

Maandag 8 november 2021
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 38,00
Mw. (Docent) Esther Valk

Voor deze cursus heeft u twee handdoeken en een plastic zak nodig. Graag zelf meebrengen.

19:00 - 22:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
(Docent) Esther Valk
(Docent) Esther Valk
In 2011 was mijn verlangen naar het vormgeven en creëren zo groot dat ik me daar voltijds mee wilde bezighouden. Om nog extra vaardigheden te ontwikkelen volgde ik een opleiding tot vakman ‘leren tassen’ maken. In het verleden heb ik aan de Design Academy gestudeerd en hiermee ook een basis gelegd voor het vormgeven van interieurproducten. Het vilten is voor mij naast dit deel van vormgeven, dus gericht een product maken ook een hele interessante vorm om tot vrij werk te komen. Dit kan onderzoek zijn naar een vorm uit de natuur (denk daarbij aan zaden en pitten) of een beeld uit het nieuws (het project Shelter). In mijn werk gebruik ik graag natuurlijke materialen en verschillende technieken. Het lesgeven in vilten doe ik al vele jaren en vind ik heel fijn om te doen. Iedereen kan namelijk vilten en de resultaten zijn al snel heel mooi.