Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 251

Vilten - introductieworkshop najaar

Vilten - introductieworkshop najaar
Cursuscode: 251

In deze introductieworkshop leer je de basis van het vilten. We gaan aan de slag met merinowol in allerlei kleuren en met water en zeep. De losse vezels van de wol worden samen een lap, kraal of koord. Je kunt experimenteren met het mengen van verschillende kleuren wol om een verrassend resultaat te krijgen. Je kunt een sieraad maken of een mooi stuk vilt om thuis te verwerken in een ander werkstuk. 

Het bezig zijn met vilt is creatief maar ook heel ontspannend, met heel snel een mooi resultaat. En iedereen kan het leren. Je gaat naar huis met een eerste vilten creatie.

Bekijk hier ook andere workshops/cursussen vilten.

  • Voor deze workshop is geen ervaring vereist. Na deze basis kun je verder gaan met andere vilt-cursussen van de Volksuniversiteit. 
  • De docent zorgt voor alle materialen. De kosten voor de materialen voor deze introductieles zijn €7,50, af te rekenen in de les bij de docent.
  • De contactpersoon voor deze cursus is Ine Toussaint Tel: 06-21487599

Maandag 18 oktober 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 19,00
Mw. (Docent) Esther Valk
19:00 - 22:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
(Docent) Esther Valk
(Docent) Esther Valk
In 2011 was mijn verlangen naar het vormgeven en creëren zo groot dat ik me daar voltijds mee wilde bezighouden. Om nog extra vaardigheden te ontwikkelen volgde ik een opleiding tot vakman ‘leren tassen’ maken. In het verleden heb ik aan de Design Academy gestudeerd en hiermee ook een basis gelegd voor het vormgeven van interieurproducten. Het vilten is voor mij naast dit deel van vormgeven, dus gericht een product maken ook een hele interessante vorm om tot vrij werk te komen. Dit kan onderzoek zijn naar een vorm uit de natuur (denk daarbij aan zaden en pitten) of een beeld uit het nieuws (het project Shelter). In mijn werk gebruik ik graag natuurlijke materialen en verschillende technieken. Het lesgeven in vilten doe ik al vele jaren en vind ik heel fijn om te doen. Iedereen kan namelijk vilten en de resultaten zijn al snel heel mooi.