Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 291

Kalligrafie - voorjaar

Kalligrafie - voorjaar
Cursuscode: 291

Kalligrafie: de kunst van het schoonschrift
De laatste tijd is er erg veel belangstelling voor handgeschreven enveloppen, geloftes, (naam)kaarten, en meer. Met kalligrafie geef je extra aandacht aan degene die het cadeau of de kaart ontvangt.

Iedereen kan leren kalligraferen. Met oefening en geduld kom je tot prachtig schoonschrift. Ook als je “normale” handschrift voor anderen niet zo goed leesbaar is. En schoonschrift komt altijd van pas. Bijvoorbeeld op verhuiskaartjes en kaarten en voor andere bijzondere gelegenheden

Voor kalligraferen heb je je concentratie nodig. Dat betekent even aan niets anders denken. Je bent niet alleen heel creatief bezig, je maakt ook je hoofd leeg en komt tot rust. Een moment voor jezelf. De bijeenkomsten van deze cursus zijn daarom leerzaam, creatief (ook voor niet-creatievelingen!) en zeker ook ontspannend en gezellig. Wil jij ook op deze creatieve, kunstzinnige manier leren schrijven? Dit jaar bieden we twee cursussen kalligrafie aan.

In deze cursus ga je zoveel mogelijk praktisch aan de slag met de kunst van het schoonschrift. Je leert de kleine letters en hoofdletters van het Gothisch schrift. Daarnaast maak je kennis met de geschiedenis en ontwikkeling van het schrift, doe je materialenkennis op en leer je  alles over een mooie lay-out om te komen tot mooie kunstwerken.

  • De cursus is bedoeld voor beginners.
  • Je hebt nodig: losse pennen, penhouder, inkt en papier. Je kunt deze materialen zelf meebrengen of in de eerste les aanschaffen bij de docent.
  • De kosten voor ruitjesonderlegvel en kopiëen van de docent zijn 5 euro en niet in de cursusprijs inbegrepen. Je kunt deze kosten voldoen bij de docent tijdens de eerste les.
  • Voor vragen over inhoud kun je contact opnemen met de docent via sjan.knoops@hetnet.nl.
  • Bekijk HIER andere letterkunst-cursussen.
  • Uw coördinator is Jos Hensgens 06-46004800.

Woensdag 19 januari 2022
5 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00
Mw. (Docent) Sjan Knoops
14:00 - 16:00
Locatie: Stichting Gemeenschapshuis Den Tref Hapert (klik hier voor de adresgegevens)
(Docent) Sjan Knoops
(Docent) Sjan Knoops
Sjan Knoops is gediplomeerd professioneel kalligrafist. Zij kalligrafeert oorkondes, diploma’s op bestelling. Sinds 1997 geeft ze kalligrafieles en handletteren voor beginners en gevorderden. Sjan: Het is heerlijk om mooie dingen te maken, met daarbij als leidraad: volg je hart, het is de beste garantie voor fraai werk.