Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 211A

Keramiek Atelier - donderdag 09.30 uur (najaar)

Keramiek Atelier - donderdag 09.30 uur (najaar)
Cursuscode: 211A

In deze cursus ga je creatief aan de slag met klei.  
Werken met klei is uitdagend, inspirerend en ook ontspannend. 

Via verschillende projecten komen de technieken aan bod van wat klei je te bieden heeft. Van Duimpotje, met ringen opbouwen, uithollen van een massief beeld zijn een aantal van de mogelijkheden. Werken met mallen kan in overleg, dit moeten we inplannen.

De docent begeleidt individueel en via groepsopdrachten. Er is genoeg inspiratie te vinden in werk van collega keramisten of binnen het werk van de eigen groep. Met demonstraties van de technieken worden de mogelijkheden per keer meer en meer duidelijk. Er is altijd hulp in de buurt. Wil je wat langer via opdrachten werken of zelf je eigen vorm vinden is geen probleem. Overleg en vraag aan de docent wat je wilt weten, mocht je iets missen in de uitleg of hoe je iets moet maken. 

Klei geeft zoveel mogelijkheden dat het voor iedereen toegankelijk is. Of je nu van strak en modern houdt of een romantische geest hebt, het is een materiaal dat zich graag voegt naar de eigen wensen. Werken met klei is laagdrempelig en daagt in de loop van de tijd je steeds meer uit.  Het is  een echt oermateriaal om mee te werken zodat het voor velen rust kan geven.

Er is ook veel aandacht voor de afwerking van het project en voor glazuurtechnieken. Het resultaat is dat je met een aantal prachtige werkstukken naar huis gaat. Klei is te koop bij de docent. Het is ook verkrijgbaar in de keramiekhandel, maar let wel goed op de stooktemperatuur. Glazuur is aanwezig en bij de cursusprijs inbegrepen. Gereedschappen zijn in beperkte hoeveelheid aanwezig, het advies is eerst proberen voordat je het eventueel zelf aanschaft. 

  • Deze cursus start zowel in het najaar als in het voorjaar. 
  • Deze cursus is geschikt voor de beginnende en gevorderde hobbyist.  
  • Klei is te koop bij de docent en (6 euro per half pak) in de keramiekhandel. Let bij het kopen bij de keramiekhandel op de stooktemperatuur van de klei. 
  • Glazuur is aanwezig en is bij de cursusprijs inbegrepen. 
  • Gereedschappen zijn in beperkte hoeveelheid aanwezig, advies is eerst uit te proberen voor aanschaf.
  • De eerste les is het belangrijk om werkplankjes (2 stuks 20 x 30 cm), kranten, plastic pedaalemmerzakjes, schilmesje en afsluitbare emmer mee te nemen. 
  • De cursuscoördinator is Jan Karsmakers 06-13861371

 

Donderdag 23 september 2021
13 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 212,50
Mw. R (Rianne) Schaaf

Voor de eerste les aanschaffen: Plastic folie; pedaalemmerzakken; 1 vuilniszak van 60 liter; 1 uitwasbaar vaatdoekje; huishoudsponsjes-zo fijn mogelijk van structuur; 1 afsluitbare plastic doos-ongeveer 10 x 5 x 5 cm.

Verzamelen: oude kranten; oude betaalpasjes of plastic ledenpasjes; afsluitbare mayo-emmers-vraag frietkraam

09:30 - 12:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
R (Rianne) Schaaf
R (Rianne) Schaaf
Na de kunstacademie aan de Hogeschool te Tilburg heb ik de opleiding docent Beeldend Vormen in Utrecht gevolgd, Pedagogie en Psychologie te Nijmegen en daarna nog een volledige opleiding Keramiek in Arendonk. Al jaren geef ik les aan de Volksuniversiteit Best en wordt regelmatig ingehuurd als docent Beeldend Vormen voor Basis- en Voortgezet Onderwijs. Keramiek is steeds meer de basisvorm geworden van mijn vrije werk als Kunstenaar. Mijn werk is regelmatig in Nederland en België te bekijken. Al jaren werk ik samen met mijn man Paul Reeker om installaties te maken in multi-media objecten.