Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 260

Fotografie voor beginners

Fotografie voor beginners
Cursuscode: 260

Deze cursus is bedoeld voor mensen die meer uit hun camera willen halen. Je hebt een spiegelreflex-, een systeemcamera of een zogenaamde high-end compactcamera maar gebruikt meestal de automatische instelling om foto’s te maken.

In deze cursus worden de basisprincipes van de camera behandeld. Je leert meer over sluitertijd en diafragma en de andere technische aspecten van de camera. Ook de creatieve kant van fotograferen wordt besproken. Hoe maak je een mooie compositie en hoe ga je om met licht. Het maken van huiswerk is onderdeel van de cursus.

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:
- verschillende onderdelen van de camera
- sluitertijd
- diafragma
- ISO-instelling
- handmatig instellen
- lenzen
- verschillende perspectieven
- compositie
- scherpstellen

Behalve theorie is er veel ruimte voor de praktijk. Door middel van opdrachten in en buiten de les leer je anders naar de wereld om je heen te kijken. Zoals die er uit ziet vanuit verschillende perspectieven. Je leert composities zien. En natuurlijk krijg je heel veel tips en trucs om je foto's nog mooier te maken. 
Het vastleggen van leuke belangrijke momenten kun je met deze cursus verbeteren en nog meer betekenis geven. 

  • Voor deze cursus is geen voorkennis vereist.
  • Je hebt een spiegelreflexcamera, systeemcamera of high-end compactcamera die de mogelijkheid heeft om sluitertijd, diafragma en ISO zelf in te stellen.
  • Nodig voor deze cursus: camera en USB-stick.
  • Uw coördinator is Ida Lauwers 06-31969450.
Donderdag 23 september 2021
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00
Mw. (Docent) Mariet Wielders

Meebrengen:
Een camera, spiegelreflex, systeem om een z.g. high-end compact camera. In ieder geval moeten sluitertijd en diafragma handmatig ingesteld kunnen worden.

20:00 - 22:00
Locatie: Stichting Sociaal Cultureelcentrum Muzenval Eersel (klik hier voor de adresgegevens)
(Docent) Mariet Wielders
(Docent) Mariet Wielders
Mariet Wielders brengt haar passie voor fotografie graag over op anderen. Voor het geven van cursussen heeft zij aan de Fotovakschool haar certificaat gehaald. Samen met de ervaring uit haar eigen praktijk is dat een goeie bagage om met enthousiaste amateurs aan de slag te gaan. Ze geeft al ruim 10 jaar les en blijft het leuk vinden om met nieuwe mensen te ontdekken hoe leuk fotografie is. Naast het lesgeven fotografeert zij in opdracht en maakt ze vrij werk waarmee ze regelmatig exposeert. Voor vragen over het instapniveau kan contact opgenomen worden met de docent: mariet@m3w.nl.