Gewoon gezellig leren

Leren op een leuke manier, kennis met elkaar delen en mensen ontmoeten, dat is waar Volksuniversiteit De Kempen voor staat. Leren voor iedereen, ongeacht je vooropleiding of ervaring.

Met onze betaalbare cursussen, excursies, workshops en lezingen kun je op diverse leslocaties in De Kempen je kennis verrijken en jezelf ontwikkelen. Misschien ontdek je wel een nieuwe hobby of wil je gewoon een leuke invulling aan je vrije tijd geven. Lees meer over wie wij zijn.

Klik op de categorieën hieronder en laat je inspireren!

Tips en Inspiratie

Nieuws

Tentoonstelling Keramiek

Van 5 maart t/m 1 april zijn in Kempenmuseum de Acht Zaligheden in Eersel keramische werken te zien van cursisten van Volksuniversiteit de Kempen. Zij hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een stuk voor in het Kempenmuseum, onder leiding van Rianne Schaaf. Met objecten uit de museumcollectie als uitgangspunt zijn creatieve eigentijdse tafelstukken gemaakt.  

De kleurrijke werken zijn een ode aan vroeger en roepen herinneringen op aan grootouders tijd. Aan de basis van elk kunstwerk staat een warmwaterkruik, uit de tijd dat deze nog in bed werd gelegd om ’s avonds warm onder de dekens te kruipen. Elke cursist heeft zijn eigen inspiratie gevonden om vanuit die kruik een tafelstuk te maken met een verwijzing naar wat ooit was. Voor de een is dat borduurwerk en opa’s moestuin, voor de ander een oude kinderwagen of het Brabantse landschap.

In de museumpresentatie zijn de werken te zien van Wil Adriaans, Monique Bierens, Lisette van Gemert, Liesbeth Hendrikx, Francien Jansen, Manon Kemps en Marion Menting. Ook zijn er foto’s van de werken van Wendy Borsje en Mieke Bruin. 

Kom ook kijken naar de eigentijdse tafelstukken in het Kempenmuseum De Acht Zaligheden aan de Kapelweg 2, in Eersel. Open ma t/m vr 10:00-17:00 uur en op za en zo van 13:00-17:00 uur. 

Digitaalhuis

Wil jij graag beter Nederlands leren of juist schrijven? Jezelf redden met rekenen? Of handiger worden met de computer en internet? Of ken jij iemand die hierbij hulp kan gebruiken? Kom dan naar DigiTaalhuis Eersel!

In het DigiTaalhuis helpen deskundige vrijwilligers je op weg naar activiteiten of trainingen die bij jouw vraag passen. Je vindt er leermateriaal en kunt er andere mensen ontmoeten. Ook ben je er welkom als je een taalmaatje zoekt.

Mis niets!
Wij programmeren het hele jaar door. Mis niets en schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan ben jij de eerste die het weet.
Onze social mediakanalen worden ook constant bijgehouden en vernieuwd. Volg ons op FacebookInstagram en Linkedin.

Agenda

3
apr
4
apr
10
apr
15
apr
24
apr
15
mei

Ervaringen

Nadat onze cursisten een cursus hebben afgerond, sturen wij ze een evaluatieformulier waarin we ook vragen of ze een recensie willen achterlaten. Aan de hand van deze feedback kunnen wij onze dienstverlening en cursussen verbeteren. Ook kun je thuis alvast lezen wat anderen van ons aanbod vinden!

Volksuniversiteit De Kempen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 / 10.